Skip to content Skip to footer

Održana likovna radionica

U sklopu našeg multidisciplinarnog programa ˝When Arts Collide˝, učenici su sudjelovali u likovnoj radionici slikarice s Akademije likovnih umjetnosti, Margarete Belančić!

Slušajući djela Camillea Saint-Saënsa, Dmitrija Šostakoviča, Vivaldija i Mozarta, učenici su se fokusirali na zvuk jednog instrumenta i pokušali ga apstraktno prikazati na platnu.

Operni Gala koncert (Canto Vocal Programs)

S Gala koncertom koji se održao 9. srpnja 2022. godine u Klovićevim dvorima završio je ovogodišnji međunarodni seminar Canto Vocal Programs u Zagrebu.

Gosti profesori, renomirani umjetnici koji surađuju s poznatim opernim kućama uključujući i svjetski poznatu Metropolitan Operu u New Yorku uz mlade umjetnike iz različitih dijelova svijeta priredili su nam vrhunski spektakl.

Note Vremena – završni koncert u Lisinskom

Po prvi put naš tradicionalni završni koncert učenika i profesora održao se u najpoznatijoj koncertnoj dvorani u Zagrebu – Vatroslav Lisinski.

Mala dvorana bila je puna uzvanika, a izvodila su se instrumentalna i vokalna djela poznatih skladatelja klasične glazbe, opere, operete i mjuzikla.

Privatna glazbena škola Iva Kuprešak

Međunarodno natjecanje solo pjevača Stojan Stojanov Gančev

Naš učenik Jakov Kalajžić dobitnik je 1. nagrade te naša učenica Rea Veseli osvojila je 1. nagradu te nastup sa Zagrebačkim komornim orkestrom na Međunarodnom natjecanju solo pjevača Stojan Stojanov Gančev! 

Čestitike učenicima i njihvoj mentorici Arijani Gigliani Philipp!

Održan majstorski seminar Canto is back!

Naši učenici solo-pjevanja Jakov, Daniel i Rea imali su jedinstvenu priliku biti dio majstorskog seminara u kojem smo ugostili profesore koji će voditi ovogodišnji ljetni operni seminar Canto Vocal Program: Sharon Mohar (stage director) Lucy Arner (conductor) i Liora Maurer (vocal coach).

Gosti profesori komentirali su izvedbe naših učenika te na što se trebaju fokusirati kako bi izvedba bila kvalitetnija. Hvala našim profesorima, učenicima i svima koji su bili dio publike! Vidimo se uskoro na ljetnom Canto Vocal programu!

ArtNouvu2

Održana radionica Art Nouveau2

Naša škola s Muzejom za umjetnost i obrt povodom europskog projekta Art Nouveau2 organizirala je edukativnu radionicu za naše učenike u sklopu našeg programa “When arts collide”.  Naši učenici su na radionici izradili šarolike radove nalik vitrajima iz razdoblja secesije te pronašli insipraciju u skladbi Claude Debussyja.

Božićni koncert mladih opernih solista u HNK Varaždin

Naši mladi operni solisti nastupili su u HNK Varaždin i oduševili publiku pomno biranim božićnim programom operne glazbe.

Kiparsko-glazbena radionica s Hrvojem Dumančićem

Ugostio nas je kipar Hrvoje Dumančić na interaktivnoj kiparsko-glazbenoj radionici; naši su učenici imali prilike naučiti nešto o kiparstvu, materijalima, te na koji se  način kiparstvo i glazba međusobno nadopunjuju. Veliko hvala Hrvoju na ovom zabavnom iskustvu!

Umjetnici za umjetnike

Uvijek nam je drago surađivati s mladim perspektivnim umjetnicima, te ih podržati u njihovom radu. Naši su profesori nastupili na prezentaciji doktorskog rada kipara Hrvoja Dumančića, te glazbenom podlogom obogatili program. Bila nam je čast sudjelovati na ovom eventu!

photo credit: Adria Luxury Society/ Robert Gašpert

Završni koncert „I mali i VELI“ u Novalji

Uvijek nam je drago podijeliti posebne trenutke razvoja naših učenika. Završni koncert “I mali i VELI” u Kulturnom centru Gozdenica u Novalji definitivno je jedan od njih. Veliki aplauz za naše učenike u Novalji koji su nastupili uz naše profesore, Marina Tomasovića i Eduarda Kobeščaka.

Završni koncert u Hrvatskom glazbenom zavodu

Naši učenici i profesori zajedno su nastupili na velikoj pozornici Hrvatskog glazbenog zavoda te oduševili publiku i na divan način završili ovu školsku godinu. Ne možemo biti ponosniji!

Interaktivna radionica violine

U Kulturnom centru Gozdenica, Novalja održali- smo interaktivnu radionicu s ciljem upoznavanja mladih na Pagu s klasičnom glazbom. Naš profesor violine, Marino Tomasović, na edukativni je način predstavio instrument i oduševio publiku svojim izvedbama.

Završni koncert učenika i profesora

Naši učenici i profesori zajedno su nastupili na velikoj pozornici Hrvatskog glazbenog zavoda te oduševili publiku programom kojeg su marljivo pripremali kroz ljetni semestar, i na divan način završili ovu školsku godinu. Ne možemo biti ponosniji!

Koncert učenika solo pjevanja

Naš odjel solo pjevanja u Hrvatskom glazbenom zavodu održao je svoj završni koncert. Bravo svim učenicima i njihovoj profesorici Arijani na predivnom klasičnom vokalnom programu i prekrasnoj večeri opere.

Klavir u područnom odjelu

Naš područni odjel u Novalji nudi upis smjera klavira u osnovnoj školi. Evo kako naš učenik, Thomas Prtorić, vlada klavirom, nakon šest godina glazbenog obrazovanja!

Privatna glazbena škola Iva Kuprešak. © 2023. Sva prava pridržana.